Telefoonverzekering in het buitenland

Ik ga op reis en ik neem mee…

Stel je voor je gaat op vakantie, naar het buitenland. Een heerlijk vooruitzicht. Vanzelfsprekend wil je bereikbaar blijven, je sociale media checken, het weer in de gaten houden, muziek luisteren etc. Deze aspecten bekijk- en beluister je allemaal op je smartphone, tablet, smartwatch, laptop kortom mobiele apparatuur. Maar wat is er nu verzekerd tijdens je reis? Of wat moet je vooraf weten?

 

Wanneer ben ik wel en wanneer ben ik niet verzekerd?

In de regel zijn er vier verzekeringen die jou smartphone, tablet, smartwatch, laptop, GoPro dekken bij een eventuele schade in het buitenland maar ook in Nederland:

 1. Je reisverzekering: hierbij is het belangrijk dat je bagage meeverzekerd! Let op: dit betekend niet direct dat er ook dekking is voor jou gadget! Belangrijk is hier om in ieder geval het dekkingsgebied in de gaten te houden en de polisvoorwaarden te checken op eigenrisico en gedekte gebeurtenissen.
 2. Buiten de deur verzekering: of terwijl de buitenhuis dekking. Dit is een extra dekking op jou huidige inboedelverzekering die schades dekt wanneer ze buiten de deur plaatsvinden. Let ook hier weer op het dekkingsgebied en de polisvoorwaarden.
 3. Apparatuur verzekering: speciaal ontworpen voor jouw smartphone, tablet, smartwatch, laptop, GoPro, kortom mobiele apparatuur. De dekking ligt hierbij bijna altijd enkel buiten de deur. Dit omdat jou inboedelverzekering de gebeurtenissen in huis dekt. De verzekering die je bij Goedverzekerdbellen.nl afsluit is speciaal ontworpen voor hetgeen jij wil verzekeren. Kortom toegespitste voorwaarden, een wereldwijde dekking en de meest voorkomende zaken goed verzekerd tegen een wel heel erg scherpe premie!
 4. WA verzekering: ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd. Als een ander jou eigendom, lees smartphone, tablet, smartwatch, laptop, GoPro, apparatuur schade toebrengt kan de schade in veel gevallen verhaald worden op de persoon die jou deze schade toebrengt. Let op: een WA verzekering dekt op basis van dagwaarde! Het is dus goed mogelijk dat je niet het gehele aankoopbedrag vergoed krijgt.

Wanneer je niks regelt omtrent je reisverzekering, telefoonverzekering, smartphoneverzekering, smartwatch-verzekering, GoPro verzekering, buiten-de-deur-verzekering, buiten huis verzekering, kun je nergens op terugvallen. Kortom de schade dien je zelf te betalen.

 

Wat is belangrijk als ik wel verzekerd ben?

Uiteraard raden wij je aan je polisvoorwaarden goed na te lezen en/of jou adviseur te raadplegen dit is stap één! Stap twee, drie, vier: bij wie ben ik verzekerd? Is dit wel een betrouwbaar bedrijf? Hebben zij specialisten in dienst of verkopen ze iets waar ze helemaal geen kennis van hebben? Wat zeggen de referenties van dit bedrijf?

Polisvoorwaarden dat snap ik maar wat is dan belangrijk?

 1. Schades ten gevolg van: Onvoldoende zorg, hierbij moet je denken aan het onbeheerd achterlaten van je smartphone, tablet, smartwatch, laptop, GoPro, kortom mobiele apparatuur.
 2. Krassen en schrammen. Gebruikersschade door bijvoorbeeld het in de broekzak hebben.
 3. Verhuren of uitlenen van je apparatuur is altijd uitgesloten.
 4. Dekkingsgebied: let op waar je wel en waar je geen dekking hebt.
 5. Eigen gebrek. Dit zijn technische storingen die vanuit het apparaat/toestel zelf komen. Dit valt doorgaans onder de garantie.
 6. Reiniging, bewerking, herstel. Ga je de apparatuur ergens aan vast maken, of er zaken mee doen die niet standaard zijn, het schoonmaken door een niet goedgekeurd bedrijf, herstellen door een niet aangesloten bedrijf etc.
 7. Dieren (insecten en knaagdieren). Schade door- en met dieren bv een hond of kat die jou mobieltje in zijn mond neemt en er op gaat kauwen is niet gedekt.
 8. Diefstal: is er dekking op de polis tijdens recreatieverblijf of in een afgesloten voertuig dan moet hier ten allen tijde sporen van braak zijn. Natuurlijk moet je zoals bij elke diefstal aangifte hebben gedaan bij de politie. Hiervan moeten wij ook een bewijs stuk hebben.
 9. Waterschade: vaak is het langzaam inwerken van vocht niet meeverzekerd. Een hevige storm en dergelijke wel.
 10. Van buitenkomend onheil: alles wat van buitenkomend schade veroorzaakt en het is niet uitgesloten in de voorwaarden. Sommige verzekeringen geven zelfs hier dekking voor! Goedverzekerdbellen.nl is er hier één van!

 

Wat moet ik doen bij schade?!

Wij raden je aan eerst te bellen met je verzekeringsadviseur alvorens direct stukken toe te zenden. Achteraf blijkt bijvoorbeeld dat je aangifte had moeten doen in de gemeente waar het gebeurt is. Dit zijn cruciale zaken voor een eventuele uitkering!

Nadat je je verzekeringsadviseur hebt gebeld of de instantie waar je jouw reisverzekering, telefoonverzekering, smartphone-verzekering, smartwatchverzekering, GoPro verzekering, buiten-de-deur-verzekering, buiten-huis-verzekering hebt afgesloten adviseren wij van Goedverzekerdbellen.nl jou het volgende:

 1. Laat je schade vaststellen door een reparateur. Van de reparateur krijg je een reparatie nota of een niet te repareren verklaring. Scan deze of maak hiervan een foto.
 2. Vul het schadeformulier zo goed mogelijk in.
 3. Maak een foto van je kapotte smartphone. Ook als niet zichtbaar is wat er kapot is, door b.v. waterschade.
 4. Upload de bovenstaande bestanden (nota/verklaring, schadeformulier en foto) en stuur alles in 1x naar de backoffice van jou verzekeringsadviseur of instelling waar je de schade hebt gemeld.
 5. Voor Goedverzekerdbellen.nl geldt: wij regelen de rest! Dat betekent wij houden je op de hoogte en zorgen ervoor dat de schade netjes en snel afgehandeld wordt.

Voorkom onnodig hoge kosten!

Verzeker je mobiele apparatuur voordat het te laat is via http://www.goedverzekerdbellen.nl/afsluiten Ga daardoor met een gerust gevoel op reis. Wetende dat er wat met jouw apparatuur mocht gebeuren je altijd deskundig advies krijgt van één van onze adviseurs en dan bij een waarde van € 800,00 al vanaf € 5,00 per maand!

Tip! Om nog meer kosten te besparen in het buitenland kijk dan op: http://www.mobielabonnement.nl/buitenland/ hier staan veel feiten, weetjes en zeer bruikbare tips die je helpen bij het zo laag mogelijk houden van jouw telefonie kosten in het buitenland.

Goedverzekerdbellen.nl VS De Consumentenbond

Veel van ons hechten veel waarde aan het oordeel van De Consumentenbond. De tests van De Consumentenbond zijn een zeer goede graadmeter bij het aanschaffen van witgoed en andere elektronische apparatuur. De Consumentenbond adviseert welke aankopen je juist wel zou moeten doen en welke niet. Op het gebied van het verzekeren van je smartphone of andere mobiele apparatuur heeft De Consumentenbond het echt bij het verkeerde eind.

Zo zegt De Consumentenbond dat smartphone verzekeringen totaal overbodig, duur en niet dekkend zijn. In het geval van Goedverzekerdbellen.nl is dit absoluut niet zo. Voor een kleine maandelijkse bijdrage (slechts € 5,00) is je telefoon verzekerd tegen: brandschade, waterschade, val- of stootschade, diefstal en verlies. Dat zijn al twee dingen die wij van het lijstje argumenten van De Consumentenbond kunnen schrappen. Wij zijn goedkoop en wij dekken de meeste gevallen waarvan De Consumenten zegt dat deze niet gedekt worden door smartphoneverzekeraars.

En dan zou een smartphone verzekering ook nog overbodig zijn? Zeker niet! In het afgelopen jaar hebben wij honderden schademeldingen ontvangen waarvan een overgroot deel vergoed werd. Stel je voor: jouw geliefde iPhone 6 waar jij maar liefst (minimaal) € 699,00 voor hebt betaald, maakt een enorme smak en het scherm ligt in 1000 gruzelementen. Met pijn in je hart breng je je iPhone naar een telefoonwinkel om deze te laten repareren en je bent al gauw rond de € 150,00 kwijt. Wanneer jij bij Goedverzekerdbellen.nl verzekerd bent heb je vrije keuze van reparateur wordt dit gehele bedrag minus een klein eigenrisico vergoed!

Een ongeluk zit echt in een heel klein hoekje! Neem niet het risico om met een onverzekerde smartphone rond te lopen. Ook al denk je dat zoiets jou toch niet overkomt, omdat je zo ontzettend zuinig bent op je waardevolle eigendommen. Het overkomt de besten! Verzeker jouw smartphone vandaag nog op www.goedverzekerdbellen.nl!

Goedverzekerdbellen.nl VS Hoyhoy.nl

In een artikel van hoyhoy.nl wordt geschreven over hoe overbodig een smartphone verzekering is. Op een forum van Tros Radar schrijft een bezoeker over zijn ervaring met de verzekering van zijn smartphone en het contact met de verzekeraar van zijn telefoonverzekering.

Bij de aankoop van zijn smartphone had de bezoeker een verzekering afgesloten waarvoor hij €5,00 premie per maand betaalde. Tijdens een toiletbezoek viel zijn smartphone uit de binnenzak van zijn jasje in het toilet. Na dit toiletbezoek werkte de telefoon natuurlijk niet meer. Dit werd echter niet door zijn verzekering vergoed, de verzekering gaf zelfs aan dat een toiletbezoek een verhoogd risico was.

Wanneer jij jouw smartphone bij Goedverzekerdbellen.nl verzekerd, kun je er zeker van zijn dat dit jou niet overkomt in een dergelijke situatie. Een smartphone verzekering is absoluut niet overbodig. Met een onverzekerde telefoon rond lopen is een groot risico. Als er dan iets mee gebeurd moet jij zelf voor de kosten opdraaien en bij verlies of diefstal zelf een nieuwe kopen.

Met onze verzekering is jouw toestel tot een waarde van € 800,00 voor een premie van slecht €5,00 per maand verzekerd tegen diefstal, verlies, val- en stootschade en waterschade. Daarnaast is het mogelijk meerdere elektronische apparaten op de polis mee te verzekeren. Verder ben je bij Goedverzekerdbellen.nl niet verplicht aan een aangesloten reparateur. Deze keuze is geheel vrij! Wel kunnen we je helpen aan een goed bedrijf waarmee wij ervaring hebben dat jou toestel snel en goed gerepareerd wordt.

Deze verzekering geldt voor buitenshuis, dus wanneer jij in de kroeg met een borreltje op je smartphone in het toilet laat vallen ben jij hier gewoon voor verzekerd. Gebeurt dit thuis? Dan valt het in de meeste gevallen onder je inboedelverzekering. Dus neem het risico niet en sluit nu je verzekering af bij www.goedverzekerdbellen.nl.

GoPro

Momenteel is de GoPro Hero 4 het nieuwste model van GoPro dat in de winkel ligt. Een razend populair cameraatje. GoPro ontwikkelt camera’s die je mee kunt nemen op avontuur, schok- en waterbestendige cameraatjes die jouw avontuur in beeld brengen. Ze zijn klein, slim en ultra handig. Met verschillende accessoires kun je de GoPro waar je maar wil aan je lichaam bevestigen; op je hoofd, aan je arm, om je middel of je neemt hem mee op een ‘selfiestick’.

Kortgezegd een musthave voor elke avonturier. Je neemt hem mee op je wereldreis, een dagje waterskiën of op je mountainbike tocht door de plaatselijke bossen. Met de GoPro Hero 4 maak jij al jouw geweldige ervaringen en herinneringen blijvend. Onder water of in de sneeuw het maakt allemaal niet uit, deze camera kan het allemaal.

Tijdens je avonturen en reizen moet je natuurlijk wel een beetje zuinig zijn op de camera, want ondanks dat de camera tegen water en schokken kan, kan er altijd nog iets misgaan. Daarom is het belangrijk om je GoPro camera goed te verzekeren, het zijn prijzige apparaten dus hoe belangrijk is het ook dit toestel goed te verzekeren!

Op een forum over GoPro camera’s werd gediscussieerd over het hebben van een verzekering voor je GoPro, hier valt toch op dat de meeste mensen denken dat het cameraatje onsterfelijk is. Verder gaven veel lezers aan dat hun verzekering (waaronder ook de ANWB) dit soort camera’s niet eens verzekeren, omdat het risico bij deze apparatuur te groot zou zijn. Dit is bij ons niet het geval! Naast het feit dat een GoPro geen gewicht van een auto kan dragen en dat diefstal van een dergelijke gadget altijd op de loer ligt, is dit toestel wel degelijk het verzekeren waard!

Voor nog geen € 1,50 per maand verzeker je deze camera eenvoudig bij op de polis van je mobiele telefoon. Ga niet onvoorbereid op avontuur, maar sluit via goedverzekerdbellen.nl een verzekering af voor jouw waardevolle GoPro zodat je nog lang kan blijven genieten van al je mooie momenten.